Informatie voor verwijzers

Informatie voor verwijzers

Contact

Contact met verwijzers of andere behandelaars wordt op prijs gesteld.
Bij vragen over therapie mogelijkheden of een verwijzing, kan contact worden opgenomen per telefoon (06-50266509) en mail (pmt@praktijkkienstra.nl).

Aanmelding

Cliënten kunnen zich telefonisch, per mail of via het aanmeldformulier op de site  aanmelden.
Voor kinderen en jongeren (tot 18 jr.) is een verwijzing nodig van de huisarts, jeugdarts of medisch specialist. Ook kunnen aanmeldingen worden gedaan vanuit een wijk- of sociaalteam van de gemeente.                                                                          Volwassenen kunnen zich zonder verwijzing aanmelden.

Werkwijze

Na aanmelding volgt een intake. Vervolgens wordt er samen met de cliënt een behandelplan opgesteld waarin het behandeldoel, de duur en de frequentie zijn vastgelegd. Het is mogelijk dat tijdens de behandeling het doel moet worden bijgesteld, dit wordt dan in het behandelplan opgenomen.
De behandeling zal zo kort mogelijk en zo lang als nodig in beslag nemen. Indien gewenst ontvangt u na beëindiging van de behandeling een eindverslag (hiervoor worden kosten in rekening gebracht).

Tarieven en vergoeding

Kinderen en jongeren
De praktijk heeft een contract met de volgende gemeenten in Rivierenland: Tiel, Buren, West Betuwe, Neder-Betuwe, Culemborg en West Maas en Waal. De behandeling van een kind of jongere (tot 18 jr.) uit deze gemeenten wordt volledig door de gemeente vergoed, bij een geldige verwijzing.

Volwassenen
De kosten van een intake-of behandelsessie zijn 90 euro. Voor een verslag wordt 50 euro in rekening gebracht.                          Afhankelijk van de ziektekostenverzekeraar van de cliënt wordt PMT (gedeeltelijk) vergoed via een aanvullende verzekering. Aangeraden wordt, dat de cliënt hierover informatie opvraagt bij zijn verzekeraar.

Opleiding therapeut

  • Sensorimotor Psychotherapy Level I en II: behandeling van trauma-en hechtingsproblematiek
  • Mindfulness voor kinderen en jongeren
  • Mentaliseren bevorderende therapie met kinderen en gezinnen/systemen
  • Trainer ‘Rots en Water’
  • Aandachtgerichte Cognitieve Therapie (Mindfulness)
  • Pesso Lichaamsgerichte Psychotherapie
  • Bewegingswetenschappen VU
  • Docent Lichamelijke Opvoeding